spacer

WORK
     OFFICE      WRITING       RECOGNITION     CONTACT

Blu Dot  (Missouri Street)


2021



The new Blu Dot showroom combines two existing concrete industrial buildings from the 1920s characterized by uneven window sizes, varying parapet elevations, and different floor levels. On the exterior, our facade design makes the window openings and parapet line consistent across the joined structures; on the interior, the wall between the two buildings was removed and the change in floor elevation is integrated into the showroom’s layout.

The goal of this transformation was to provide Blu Dot with an architectural expression consistent with its furniture design ethos, but at the same time one that would retain the longstanding industrial character of the district at the foot of Potrero Hill. The modified window openings are treated with a metal plate surround that showcases the displays; the parapet infill consists of board-formed concrete that is consistent with the existing buildings’ appearance but visually distinct.




STATUS:
Built

CLIENT:

Blu Dot

SIZE:
12,500 SF

LOCATION:
99 Missouri Street, San Francisco

PRESS:
“Blu Dot Flagship in San Francisco Debuts, Designed by the Office of Charles F. Bloszies FAIA with Brand's Leaders” PR Newswire, December 15, 2022








spacer