spacer

WORK
     OFFICE      WRITING       RECOGNITION     CONTACT

Blu Dot (Valencia Street)

2013


Collaboration is the hallmark of Blu Dot’s design process: the design of the facade was joint effort drawing from the talent and expertise of our firm, Blu Dot’s own designers, and the metal fabricator. The perforated metal screen was an idea from the outset since the original building had a large “forehead” above a standard storefront below. The original structure had an entrance in the middle and a poorly conceived fire exit at one side.

The store fits both the scale and pulse of Valencia Street without drawing too much attention to its architecture. The idea was to create an honest building with a contemporary timestamp simply inserted into one of San Francisco’s oldest, but most eclectic neighborhoods.



STATUS:
Built

CLIENT:

Blu Dot

SIZE:
5,000 SF

LOCATION:
560 Valencia St, San Francisco

AWARDS:
2014 AIA SF Excellence in Architecture Citation











SPACER